Ungdomsseglingar

Segla med INGO för en oförglömlig upplevelse. Ingen tidigare seglingserfarenhet krävs. Du lär dig tillsammans med andra ombord som har varit med tidigare och i din egen takt. Alla ombord är aktiva från början och förväntas delta såväl med segling som med övriga praktiska göromål.

För deltagare på Skonaren Ingos långa ungdomsseglingar finns möjlighet att söka stipendium för 50% av seglingskostnaden med ett tak på 2000 kr. Mer information finner du på vår sida för stipendium.

Ungdomsseglingar 2017

Prova-på segling
En kväll till havs för alla mellan 13-25 år som vill prova på spänningen med skutsegling. Ombord bjuds det på middag, fika, trevligt sällskap och spännande upplevelser.

Datum: 9 och 10 maj 17:00-22:00, Lindholmen, Göteborg
Pris: Gratis!

Seglarskola för nybörjare

Seglarskola för ungdomar. En fantastisk möjlighet för dig som vill komma ut på äventyr, träffa nya vänner och lära dig ”allt” om skutsegling. Vi seglar norrut från Karlskrona i Kalmarsunds lugna vatten, därefter kanske det blir en vända mot Gotland och Gotska Sandön eller så blir det en fortsättning i St. Annas skärgård. Seglingen avslutas med inomsskärssegling i Stockholmsskärgård. I samband med informationsutskick för deltagare på seglingen kommer en tillresa till Karlskrona samt hemresa till Göteborg rekommenderas där ledare kommer att följa med. För att delta skall du ha avslutat årskurs 6.

Datum: 9 – 15 juli. Avgång Karlskrona 12.00, Ankomst Stockholm 15:00
Pris: 2100 kr

Läs mer på vår sida för nybörjarseglingen.

Tall Ships Races

Segling för dig med tidigare skutvana med fokus på ungdom. Tall Ships Race är världens största skutsegling där historien väcks till liv med intensiv segling i internationell miljö. Minst hälften av besättningen måste vara under 26 år men är du ung i sinnet och vill vara med om ett äventyr så är detta seglingen för dig. Räkna med aktiv segling över öppet hav inklusive nattsegling. Alla deltagare måste ha fyllt 15 år innan racestart. Ingo deltar i två etapper denna sommar, se nedan.

Läs mer på vår sida för Tall Ships Races.

 

Etapp II

Vi seglar från Stockholm, genom Ålands skärgård till Turku/Åbo där vi ansluter till Tall Ships race och etapp II startar.
 

Datum: 17 juli – 31 juli. Avgång Stockholm 12:00, Ankomst Klaipeda 12:00
Pris: 6000 kr (9000 kr över 24 år)

Etapp III
Etapp III startar i Klaipeda, Litauen och avslutas i Szczecin, Polen. Från Szczecin seglar vi vidare till Rostock.

Datum: 31 juli – 9 augusti. Avgång Klaipeda 12:00, Ankomst Rostock 12:00
Pris: 4000 kr (6000 kr över 24 år)

 

Höstsegling Ungdom
Ett tillfälle för alla ungdomar att ses igen och segla dit vindarna bär.

Datum: 22 – 24 september. Avgång Klippan 16:00, Ankomst Klippan 16:00.
Pris: 600 kr (över 24 år 1200 kr)

Anmäl dig till en segling här!