karlskrona

Äventyrssegling 2016

Följ med Skonaren Ingo på äventyrssegling i sommar!

Det blir ett underbart gäng på ca 30 ungdomar och unga vuxna ombord och målet är att segla! Inga förkunskaper krävs utan vi lär dig allt som du behöver kunna för att delta och göra skillnad ombord!

Seglingen tar sin början i Stockholm och slutar i Karlskrona. På vägen ligger underbara mål så som Åland, Baltikum och Gotska Sandön inom räckhåll beroende på vädret, kanske blir det en avstickare till Blå Jungfrun utanför Öland innan vi kommer fram till Karlskrona.

Målet är i vilket fall att segla mängder och uppleva Östersjön, att kunna komma fram till Karlskrona med solblekt rufsigt hår och erfarenheter för livet. Att du efter de två veckorna är slut skall känna dig trygg med havet och att segla.

På våra äventyrsseglingar seglar vi ofta nattetid för att hinna komma långt och upptäcka så många ställen som möjligt. För att  göra detta möjligt delas dygnet in i ett antal vakter, maritimt ord för att nu är det dags att vara vaken, även om klockan är 04:00 på morgonen och det snart vankas soluppgång.

Detta gör att aktiv segling blandas med ledig tid där man kan njuta av havet, läsa en bok, kolla på en film eller bara umgås med dina nya vänner ombord.

Skonaren Ingo är godkänt säkerhetsklassad av Transportstyrelsen och fullt utrustad med motor och generator för att tillverka ström så att du kan ladda t.ex. kameran eller läsplattan.

Klicka här för att anmäla dig till seglingen!

Om du har några frågor eller funderingar kontakta seglingsansvarig Julius.Laurell@skonaren-ingo.org

Avgång: Stockholm, 25 juli, 12:00
Ankomst: Karlskrona, 07 augusti, 12:00
Kost: Vi erbjuder vegetariskt alternativ samt för medicinska skäl.
Pris: 4200 kr (8400 kr för icke-ungdom)